Beter slapen door je natuurlijke slaapritme te volgen

We kennen allemaal normale slapers: ze gaan liggen, draaien zich om en vallen in slaap. Ook als ze ‘s nachts waker worden. Anderen liggen nog lang te woelen en te piekeren. Ze staan weer op, nemen nog maar een glaasje melk of hebben een ander slaapritueel. Zo komt je brein steeds in de actiestand en dat brengt je verder van slapen, want slapen is niets doen.

In deze workshop krijg je oefeningen gebaseerd op de nieuwste breininzichten om beter te slapen. Je leert hoe je ook overdag jezelf van stressvolle gedachten naar rust kunt brengen, zodat je ’s nachts piekert en makkelijker in slaap valt.

We doen de oefeningen deels in de natuur. Houd alsjeblieft rekening met winterse omstandigheden. Kleed je warm aan (meerdere lagen, handschoenen, e.d.) en trek stevige wandelschoenen aan.

Wat ontdek je tijdens de training?

* Nieuwste breininzichten over wat te doen als je wakker ligt
* Hoe je door overdag rustmomenten te nemen, voor het slapengaan minder stressvolle gedachten hebt
* Ervaren van diepe diepe ontspanning
* Hoe je met concrete oefeningen overdag en ’s avonds minder stress en meer rust kan ervaren
* Jouw veilige slaapplek ervaren

Tenslotte laat yogadocent Annie Douma ons in de yogastudio ervaren wat diepe, diepe ontspanning is. Er is niets wat je zo onmiddellijk doet ontspannen als Klankschalen en Gongs.

Waarom helpt wandelen in de natuur om beter te slapen?

* Chronobiologen hebben ontdekt dat het menselijk lichaam door ritmes wordt gedirigeerd, zoals het dag- en nachtritme, maanritmes, seizoensritmes en jaarritmes. Verstoringen van de biologische klok kunnen niet alleen het slaapritme verstoren, maar hebben ook gevolgen voor gedrag, hormoonhuishouding, lichaamstemperatuur, bloeddruk en spijsvertering. Kortom: een goede werking van de klok is cruciaal voor een goede gezondheid.
Daglicht houdt onze interne klok in stand. Daglicht geeft ons energie en het zorgt voor aanmaak van melatonine in de avond, waardoor we makkelijker in slaap vallen.
* Natuurlijke geluiden en beelden zetten ons parasympathisch zenuwstelsel aan, waardoor we vertragen. Beelden en geluiden uit een kunstmatige omgeving activeren juist ons vaak overbelaste sympathisch zenuwstelsel, dat zorgt voor psychologische en fysiologische stress. In de natuur kom je dus sneller tot rust.

Trainer Oda Salomons

Mijn compassie voor mensen en mijn liefde voor de natuur, leren en ontwikkelen komen perfect samen in mijn werk als coach en trainer

Ik coach en train gestreste mensen en laat ze floreren in de natuur, waar ze opbloeien tot energieke en ontspannen mensen.

Lees hier meer over Oda Salomons

Locatie Yogastudio Diemen, Overdiemerweg 1, Diemen

We zijn te gast bij yogadocent Annie Douma

Annie Douma, yogadocent
In mijn yogastudio met uitzicht op riet, watervogels en stromend water, geef ik Kundalini Yoga, meditatie, klankhealing, Sat Nam Rasayan en meer. Deelnemers vinden bij mij gastvrijheid, souplesse en rust.

Het is mijn persoonlijke taak om zo veel mogelijk mezelf te zijn en bovendien zoveel mogelijk ‘niks’ te zijn, zodat deelnemers diep, diep, diep kunnen ontspannen. Mensen komen voor hun wekelijkse reset en voor hun langetermijn-ontwikkeling.
Ik hou van samenwerken, vandaar dit diverse aanbod rond het thema ‘Beter slapen’.

Lees meer over Annie Douma en haar inbreng.

Wat zijn de kosten?

Prijs € 49 (inclusief 21% btw), inclusief thee, vegetarische soep en notitieboekje
25% korting voor studenten en stadspashouders

Rewild Yourself

oda@rewildyourself.nl
KVK  71683089

Bank NL50 KNAB0257 3731 79