Samenwerkende partners

Ik werk graag samen met anderen. Je inspireert elkaar. Geeft elkaar feedback. Samenwerken is een belangrijke waarde voor me.

Ook maak ik graag onderdeel uit van een groter geheel. Zoals met de landelijke organisatie Touch training & coaching, Sensa Zorg, Het Coachbureau, beroepsorganisaties, de stichting Bushcraft, Anatta Foundation.

Wil je samenwerken?

Zullen we samen iets organiseren of heb je behoefte aan inspiratie of input?

Neem vooral contact met me op:
oda@rewildyourself.nl

Het Wandel Coach Bureau

Het Wandel Coach Bureau

Hilde Backus, wandelcoach/psycholoog

Bij Hilde Backus volgde ik de wandelcoachopleiding. De opleiding sloot mooi aan bij mijn waarden: avontuur, natuur en compassie. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het onderwerp stress en burn-out door mensen te begeleiden, literatuur te lezen, zelf (internationale) trainingen te volgen. Voor wandelcoaches heb ik in samenwerking met Hilde Backus deze training ontwikkeld. Wil je als wandelcoach mensen helpen bij stress-klachten of zelfs een burn-out? Onze tweedaagse training ‘Wandelcoaching bij stress en burn-out’ leert je de signalen te herkennen, er correct mee om te gaan en gerichte begeleiding en hulp te bieden.
Doelgroep: wandelcoaches
Gezamenlijk project
Lees hier meer over de training Wandelcoaching bij stress en burn-out

Wandelcoach.nl

Sensa Zorg

Sensa Zorg

Latifa Atmani, zorgconsulent

Voor Sensa Zorg verzorg ik de tiendaagse training Begeleiding in de natuur.

Sensa Zorg heeft Groene zorg als innovatieve methode in de schijnwerpers gezet.

Groene Zorg toolkit
Van december 2020 tot juni 2021 was ik als implementatie- en opschalingscoach betrokken bij het project ‘Groene Zorg toolkit’. Centraal staat hierin de vraag: hoe kunnen we groene zorg inbedden in de reguliere processen op een manier die het werken met groene zorg voor ambulante begeleiders faciliteert? Hiervoor doen we onderzoek samen met onderzoekers van Wageningen University & Research. Zorgconsulent Latifa Atmani heeft hiervoor subsidie aangevraagd en gekregen van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.
Doelgroep: Ambulante begeleiders
Trainingen: Begeleiding in de natuur

Indigo Preventie

Indigo Preventie

Voor Indigo Rijnmond Preventie zit ik in de flexpool van trainers.
Trainingen gegeven:
* Mentaal Vitaal. Over het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Hoe kunnen we een gezamenlijke taal gaan spreken over lekker in je vel zitten? Over gezonde/ongezonde stress; piekeren; meer bewegen; beter slapen en gezonde voeding.
* Training Omgaan met stress. Hoe blijf je in balans?

Voor Indigo Noord Holland als flextrainer/preventiemedewerker.
Trainingen gegeven: Beter slapen; Assertiviteit; Omgaan met stress; Stoppen met piekeren

Doelgroepen: vrouwen die de taal nog niet goed spreken. Mensen met een bijstandsuitkering. Mensen die veel stress ervaren in het dagelijks leven (staan bijvoorbeeld op de wachtlijst bij de GGZ of zijn verwezen via de huisarts of POH-GGZ)

Indigo Rijnmond preventie

 

Touch training & coaching

Touch training & coaching

Desiré van Teeffelen, coach, trainer en eigenaar

Missie Touch: we willen een wezenlijke bijdrage leveren aan het welzijn en aan de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van professionals in de zorgsector. Hier hebben we ook veel ervaring mee, want al meer dan twintig jaar begeleiden we medisch professionals in hun loopbaan, van co-assistent tot specialist. 

Gezamenlijke projecten: Coachen en trainen van medisch professionals. Sollicitatietrainingen voor co-assistenten. Trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, stresspreventie
Doelgroep: Medisch professionals

Anatta Foundaton

Anatta Foundaton

Thomas Albers, oprichter en voorzitter van de stichting. Thomas is psycholoog natuurliefhebber en sociaal ondernemer.

De Anatta Foundation is een jonge stichting van professionals die zich inzetten voor een gelukkige mens en een gezonde planeet. De stichting heeft zichzelf drie doelen gesteld in haar missie:

1. Het promoten van de geestelijke gezondheid

2. Het bevorderen van het floreren van de natuur

3. Het versterken van de verbinding van de mens met de natuur.

Vooral in dit laatste aspect zien we als Anatta Foundation de mogelijkheid om een succesvolle duurzame verandering in gang te zetten voor een toekomst met een florerende natuur met een geestelijk gezonde mens.

Gezamenlijke projecten: Erasmus+projecten. Training Emotional Intelligence in Youth Work, Selfcare for the educator, Selfcare for students
Doelgroepen: youth, educators, students, youthworkers, mental health workers

Sybren Bouwsma, Orange Raven

Sybren Bouwsma, Orange Raven

Outdoor Life coach, sociaal onderzoeker, stotterfluisteraar

Sybren Bouwsma heeft een achtergrond als sociaal onderzoeker en Outdoor Life Coach en werkt vanuit zijn bedrijf ‘Orange Raven’. Hij is betrokken bij verschillende internationale begeleidings- en ontmoetingsprojecten in de natuur en werkt daarnaast onder andere met jongeren die stotteren. Hij stottert zelf ook. En dat is niet alleen zijn beperking, maar het is ook zijn kracht. Hij kan goed luisteren (zonder oordeel), heeft geduld en kan daardoor met zijn volledige aandacht bij de ander zijn. Wil je meer weten? 

Gezamenlijke projecten: Erasmus+projecten. Emotional Intelligence in Youth Work, Training luisteren zonder oordeel voor jongerenwerkers,
Training voor coaches ‘Floreren in de natuur’
Groepsleider en trainer bij Youth Exchange en Training Course ‘Good4Youth, emotional, mental en physical wellbeing’ for youngsters.
Doelgroepen: youth, educators, students, youthworkers, mental health workers, coaches

Erasmus+

Erasmus+

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport

Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jeugd- en jongerensector.

Het programma Erasmus+ biedt veel mogelijkheden. Het richt zich op individuen: jongeren, studenten, docenten en professionals. Zij krijgen de mogelijkheid om binnen Europa en deels ook daarbuiten bijvoorbeeld een deel van hun studie te volgen. Om een stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen. Erasmus+ biedt ook mogelijkheden om deel te nemen aan een jongerenuitwisseling, om een training te volgen of mee te doen aan job shadowing.

Daarnaast ondersteunt Erasmus+ organisaties die internationale samenwerkingen aangaan in projecten. Dergelijke partnerschappen kunnen gericht zijn op innovatie, maar ook op het gezamenlijk leren en op het delen van ervaringen en succesvolle praktijken. Ten slotte stimuleert Erasmus+ dat jongeren worden betrokken bij het jeugd- en jongerenbeleid op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Gezamenlijke projecten: Multiplier Event Luisteren zonder oordeel, Emotional Intelligence in Youth Work;
In juni 2020 organiseer ik de Youth Exchange ‘How to Take Care of Your Nature in Daily Life,’ samen met Anatta Foundation en jongerenorganisaties uit Litouwen, Polen, Spanje, Hongarije en Slowakije. Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor het hele project: de subsidieaanvraag, samenwerking met de partners, de jongeren, de impact van het project, de presentatie van de resultaten en de administratieve kant.
Doelgroepen: Doelgroepen: youth, educators, students, youthworkers, mental health workers

 

Gaby Hutjes, Stiltecoaching

Gaby Hutjes, Stiltecoaching

Stiltemaker, wandelcoach, trainer, beeldend kunstenaar

Het is haar missie om mensen hun rust, energie en inspiratie weer te laten ervaren. Dat doet ze met respect, compassie en creativiteit.
Je zintuigen en de (stads)natuur kunnen daar een grote bijdrage aan leveren.

Gezamenlijke projecten: Training Stresspreventie voor de leerkracht. Zonder stress voor de klas
Doelgroepen: leerkrachten, onderwijsprofessionals, mensen in de zorg

Remco Heijmans - Burodeloper, coaching in de buitenlucht

Remco Heijmans - Burodeloper, coaching in de buitenlucht

coach, trainer, docent, pedagoog, filosoof, acteur en storyteller

Zorgvuldige aandacht, daar staat Remco voor. Constructief en met compassie. Hij kijkt en luistert zonder oordeel, speelt in op wat zich voordoet. Soms direct, soms met een kwinkslag. Hij zorgt voor positieve energie, waarbij ruimte ontstaat voor contact, uitwisseling en samenwerking. Dat doet hij met een fikse dosis improvisatie en humor. Hij zorgt voor een veilige ruimte waarbinnen mensen met plezier nieuwe stappen kunnen zetten.

Gezamenlijke projecten: Training Stresspreventie voor leerkrachten
Doelgroepen: leerkrachten, onderwijsprofessionals, mensen in de zorg

Anne Pek tekstproducties

Anne Pek tekstproducties

redacteur & eindredacteur, tekstschrijver

Complexe onderwerpen toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat ze het liefst doet.
Als auteur heeft Anne een brede belangstelling, maar het meest schrijft ze over psychologie, gezondheid en voeding. Verder is ze goed thuis op het gebied van onze waterbouwkundige geschiedenis; ze publiceerde er een kinderboek over, dat in 2016 werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs.

Gezamenlijk project: Handboek 50+ florerend op zoek naar werk
Doelgroep: Werkzoekenden

Stichting Bushcraft

Stichting Bushcraft

Natuur begrijpen, beleven en benutten

De Stichting Bushcraft  is opgericht op 22 februari 2007 en verspreidt bushcraftkennis en -vaardigheden. Daarvoor is onder andere het Bushcraftweekend opgezet. We denken en doen graag mee met andere bushcraft-, survival- of outdooractiviteiten. Denk daarbij aan open dagen, het geven van demonstraties of introductie-workshops bij evenementen en/of scholen.

Workshops gegeven tijdens bushcraftweekenden: Rewild Yourself, verbind jezelf met de natuur. Leef meer naar je natuurlijke tempo. Neem het avontuurlijke pad
Doelgroep: bushcrafters

Yoga Studio Diemen

Yoga Studio Diemen

Annie Douma, yogadocent

Heb je behoefte aan rust, ontspanning, moment voor jezelf? Wil je graag goed slapen, zodat je je energiek voelt als je aan je nieuwe dag begint? Dan ben je hier aan het goede adres. De yogastudio is gelegen op een mooie plek in Diemen. Aan stromend water, met uitzicht op riet en watervogels.
Voor yoga, meditatie en lessen van de zwangerschapscursus. Groepslessen,  privélessen en workshops.

Gezamenlijke projecten: Trainingen: Tijd voor een lentedetox? Herstel van alledaagse stress. Beter slapen? Volg je natuurlijke ritme

Silvia Sbarra

Silvia Sbarra

Psicologista Kamaleonte

Silvia Sbarra is psychologe en adventure therapeut. Ze werkte onder andere mee aan een Erasmus+project over adventure therapy 

Gezamenlijke project: Strategisch partnerschap Erasmus+ project Selfcare for educators
Doelgroep: leerkrachten

DeBroekriem

DeBroekriem

Vrijwilligersorganisatie voor werkzoekenden

In-between-jobs? Volg sollicitatietrainingen, vergroot je netwerk en vind sneller een baan!
Of meld je aan als Eventmanager (m/v) en zet jezelf in de kijker bij werkgevers.

Workshops gegeven: Herstel van alledaagse stress, Omgaan met afwijzing, Neem het avontuurlijke pad
Doelgroep: werkzoekenden

BVGZ, Beroepsvereniging Groene Zorg

BVGZ, Beroepsvereniging Groene Zorg

Position

De Beroepsvereniging Groene Zorg is dé beroepsvereniging voor iedereen die in natuur of tuin mensen begeleidt. Dat kan door middel van wandel- of natuurcoaching, maar ook door het (therapeutisch) begeleiden van mensen in natuur of tuin. 
De beroepsvereniging biedt een platform voor het delen van kennis. Daarnaast organiseert ze een aantal malen per jaar themabijeenkomsten rond actuele onderwerpen binnen het vakgebied.
De vereniging is bedoeld voor iedereen die als natuur of wandelcoach, begeleider, (tuin)therapeut, of docent de natuur inzet als instrument voor ontwikkelingen.

Gezamenlijke projecten: Training Floreren in de natuur
Doelgroep: coaches

NOBCO

NOBCO

Nederlandse orde van beroepscoaches

NOBCO is hét aanspreekpunt voor en over coaching in Nederland. We zijn er voor iedereen die op zoek is naar een professionele coach en voor coaches die willen werken aan verdere professionalisering van het coachvak.

Wij staan voor het opbouwen en delen van goede (wetenschappelijke) kennis over coaching. Een continu proces van kwaliteitsverbetering in coaching is wat NOBCO haar coaches, afnemers van coaching en opleiders biedt.