Training Luisteren zonder oordeel

Iemand vertelt zijn verhaal aan je. Hoe ben je geneigd te reageren? Denk je dat jij het probleem moet oplossen? Ga je meteen advies geven? Of durf je de onzekerheid toe te laten, het niet weten?

In aandacht luisteren naar de ander, zonder oordeel of interpretatie, vinden we erg moeilijk. Onze helper of ‘redder in nood’ komt in actie en voor je het weet geef je adviezen. Maar help je zo een ander op weg naar het zelf zoeken van oplossingen?

Door te luisteren zonder oordeel ontstaat er echt een verbinding tussen jou en de ander, omdat je wilt begrijpen hoe de ander zich voelt. Je zult merken dat wanneer de ander zich echt begrepen voelt, de weg naar creatieve oplossingen zich opent.

Wie begeleidt de bijeenkomst?

Oda Salomons heeft een achtergrond als psycholoog en schrijft veel over het effect van de natuur op onze gezondheid. Haar compassie voor mensen en liefde voor de natuur, leren en ontwikkelen komen perfect samen in haar werk als coach en trainer. Hier lees je meer over haar.

Wat ontdek je tijdens de training?

We gaan tijdens de bijeenkomst aan de slag met verschillende werkvormen in de natuur waarbij je op interactieve wijze zelf ervaring opdoet met:

* Verschillende manieren van luisteren
* Herkennen dat we de neiging hebben om een oplossing te zoeken
* Oordelen leren herkennen
* Verbinding ervaren met jezelf en de ander
* Met compassie luisteren naar jezelf en de ander
* Nieuwsgierig zijn naar de ander

De werkvormen zijn gebaseerd op bewezen effectieve wetenschappelijke methoden vanuit onder andere de positieve psychologie, Acceptance & Commitment Theory, neuropsychologie en Theorie U.

Duur: korte versie 2 tot 3 uur afhankelijk van het aantal deelnemers. 
lange versie: 6 uur.

Wat zijn de kosten?

Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers

Studenten en stadspashouders krijgen korting. Vraag me er naar.

Rewild Yourself

oda@rewildyourself.nl
KVK  71683089